Участници oт България

Home » Участници oт България

УЧАСТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ

               До  12 ( дванадесети  ) май  2021 г.,  в  офиса на   Сдружение „Нов път” с. Хайредин    се  приемаха  документи за подбор на 20 участници от Видин, Враца, Монтана и Софийска област   в Програма за активно гражданско включване и развитие на лидерски умения като част от дейностите по проект проект Youth Leadership Network изпълняван от Сдружение «Нов път»  финансиран от ЕС чрез програмата Interreg-IPA CBC България – Сърбия. До крайният срок бяха приети документите на  23 кандидат участници. След проведен подбор от комисия в две части:   1-ва анализиране на подадените документи и втора:  оценка на представено есе, в което ще се търси истинският проблем и съответното му решение бяха   избрани 20 участника в  Програмата за активно гражданско  включване и развитие на лидерски  умения

Участници в програмата

 
Анна Павлова

Ученичка съм в ППМГ „Акад.Ив.Ценов“- гр. Враца. Смятам, че добротата е символ на вечността и в нея се крие същината на истински пълноценния живот. Ако имам възможност, бих променила социалната политика в родния ми град – Оряхово,  по посока създаване на хоспис за възрастни хора в неработещата вече болница. 

Валентина Валентинова

На 21 години съм от гр. Враца. Обичам да пътувам, да излизам с приятели както и да се изправям пред нови предизвикателства. За такова смятам програмата за активно гражданско включване и развитие на лидерски умения и нямам търпение обучението да започне. 

 

Виктория Методиева

На 18 г. от гр. Ботевград. Завършвам 12-ти клас в ПГТМ „Христо Ботев“ в родния ми град, специалност „Икономическа информатика“. 

12 години съм част от мажоретния състав на града, с който съм участвала на международни и национални фестивали и състезания. 

През 2020 г. взех участие като статист в сериала „Откраднат живот“. За мен това участие беше много вълнуващо и интересно, защото се запознах с много различни и интересни хора, които ми разказаха за техния личен живот, опит и ми дадоха много полезни съвети. За мен това участие, макар и малко, беше много интересно, защото обичам да се включвам в различни неща. 

През 2020 г. също така взех участие в Национален онлайн лагер за момичета от ромски произход. За мен този лагер беше изключително полезен, защото имаше много лични и мотивиращи истории на успели роми. 

Аз лично искам да променя мнението на другите хора, че всички роми са еднакви. Искам да бъда пример за много роми и те да продължат образованието си и да следват своите мечти.

Деян Монов

Представител съм на НПО „Култура и зелен растеж“. Учих молекулярна биология в Софийския университет. От няколко години се занимавам със заснемане и видео обработка. Живял съм десет години в Испания, където научих испански и английски език, видях и други гледни точки и разширих мирогледа си.

 Иван Руснов

От гр. Видин съм, на 26 г. От месец януари 2020 г. работя като социален работник в отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“. Участвал съм в много доброволни инициативи, семинари  и обучения както в България, така и в чужбина. Бил съм лидер на малка група в лагери за младежи, обучител по тема „Активирай доброволчеството“ в гр. Видин. Последните обучения, в които съм участвал, е  „Видим и невидим расизъм и как да ги различим“. Бих искал да мотивирам младежите във Видин да бъдат по-активни, да бъдат инициативни и да опитат от „вкуса“ на доброволчеството.

Линда Тханова

 На 22 г. съм от с. Михайлово, област – Враца. Изучавам акушерство във филиал на Медицинския университет „Проф. д-р И. Митев” – гр. Враца. Работя в МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца, в отделението по акушерство и гинекология. 

 Марио Лилов

От гр. Мездра съм. Сега завършвам ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Враца, профил „Компютърна техника и технологии“. В обществото всеки мисли за себе си, малко са хората, които биха мислили за другия както за себе си. Ако това се промени, то ние бихме станали добра държава, с добри лидери и добър народ. 

Мила Милева

На 20 г. съм, от гр. Враца. Завърших средното си образование в Средно училище „Христо Ботев“ в родния ми град, а сега следвам „Философия“ във Великотърновски  университет Св. св. „Кирил и Методий“. Избрах тази дисциплина, защото включва умения за учене,  които не са дотолкова развити в другите специалности. Философията е наука, която ни позволява да разберем дали определени интерпретации на данни са адекватни или не, дали използваните изследователски методи ни позволяват да направим изводите, които искаме, или дори хипотезите, от които започваме, са дефекти. Натрупвайки тези знания започнах работа в Център за обществена подкрепа – гр. Враца. Идеята ми беше да опозная повече хората, с които работя и дали предоставените ни методи на работа биха помогнали на децата в нужда. Бедният ми опит в сферата ме сблъска с много съдби и истории, които не бих забравила до края на живота си. Именно тези преживявания ни помагат да научаваме много един за друг и да трупаме опит било в тази сфера или дори в друга. 

Милена Василева

Уча психология в Нов български университет и живо се интересувам от човешкото поведение, отношения и его. Завършила съм Софийска професионална гимназия по туризъм и дълго време работих по професионалната си квалификация. Когато имам лично свободно време, го прекарвам в четене или рисуване. Обичам природата и животните и това си личи, защото и животните обичат мен. 🙂

Михаела Йонова

 Ученичка съм в СУ „Хр.Ботев“-гр. Оряхово. Мечтая да живея в свят, в който добротата и справедливостта да са приоритет на всички хора. В града, в който живея, проблем сред подрастващото поколение е употребата на наркотични вещества. Смятам, че са нужни лидери, които да работят за превенция на този проблем. Имам силите и желанието да бъда част от този екип.

 Никола Живков

Роден съм в София. Завършил съм средното си образование в гр. Свищов, а висшето – във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Право“. Завърнах се да живея в бащината къща в с. Згориград, община Враца. От една година съм младежки работник в Младежки център – Враца. Понастоящем съм и докторант в катедра „Политология, социология и културология“ към ВТУ в специалността „Политически науки“. Докторантурата ми е върху проблемите на политическото лидерство и гражданското участие в съвременния демократичен политически процес.

 Петрана Ташкова

На 21 г. съм от град Монтана. Студентка съм във филиала на  Великотърновския университет във Враца в специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика“. Аз не избрах професията, тя избра мен! Започнах работа в ДГ „Пролет’“ в родния квартал. Там разбрах колко много обичам да бъда сред деца и колко много ме радват те. Щастлива съм за възможността да бъда вече почти 2 г. и да се докосна до детския свят, които е изпълнен със смях, радост, положителни емоции и малко плач. В момента наблягам само на учене, защото наистина е важно за мен да завърша успешно, за да мога един ден да стана истински учител.

 Радостина Русинова

Ученичка съм в 12 клас. Имам сериозни интереси към научните дисциплини и знанието въобще. Изкуствата също не са ми чужди. Завърших с отличен успех дванадесети клас и моите цели и намерения са стриктно обвързани с продължаване на образованието ми, с добра реализация на пазара на труда и в съответствие с моите способности и любими сфери на дейност. Аз подреждам моите цели и ги постигам с постоянство. Моето въображение, воля и отлични умения за овладяване на информация са това, което ми помага. Амбициозна и упорита съм. Самостоятелна, предприемчива и инициативна също. Умея да реализирам плановете си и не се отказвам, защото вярвам в себе си и знам добре какво е образованието за всеки от нас и колко по-лесно и по-високо можеш да стигнеш, ако имаш по-разностранно и задълбочено обучение, ако знаеш чужди езици!  

Росалинда Георгиева

На 19 г.и съм, от гр. Ботевград, но в момента живея в с.Бутан. Студентка съм първи курс във ВТУ „Св. Св.Кирил и Методий“,  филиал-Враца, в специалност „Български език и история“. Участвала съм в много мероприятия, тъй като бях част от ОДМП – гр. Козлодуй и имам интерес към вашето обучение, защото се надявам да ми бъде полезно занапред.   

Росен Деков

 Младежки работник съм в Младежки център – гр. Враца.  Икономист съм по професия. За мен работата като младежки работник е важна и отговорна. Младежките политики трябва да се изработват заедно с младежите от населеното място, да отговарят на нуждите им, вижданията им и мечтите им. Важно е да се чуят и съвместно да се разработят актуални и необходими дейности и политики. Освен това смятам,че всеки млад човек трябва да бъде активен и винаги търсещ нови предизвикателства.

Стивън Славчев

От гр. Мизия съм, на 23 години. Последна година съм бакалавърска степен  в специалността „Информатика и информационни технологии в бизнеса“ в  гр. Русе. За мен е важно младите хора да са правилно ориентирани, образовани и с лидерски качества.  

 Ташко Кирилов

От гр. Монтана съм и съм стажант по проект на Асоциация „Интегро“, който е насочен срещу езика на омразата в социалните мрежи. Като постижение считам и професионалните, и обществените изяви, които имам. Много неща бих променил в обществото, но най-вече настъпилата деморализация сред част от хората в него.

 Теодор Гергинов

На 21 години съм и съм студент по „ИТ анализ и бизнес стратегии“. Завършил съм 32 СУ с изучаване на чужди езици в столицата и „Информатика, информационни технологии и  математика“ в Националната природо-математическа гимназия в София. Имам завършени курсове по „QA Complete 19“  в академия „Прагматик“ и „C++ Fundamentals“ в „Софтуерен университет“.  Може би и заради всичко това предпочитам сложните  числа, но простите взаимоотношения.  Предпочитам и „Левски“ нищо, че съм роден в града, носещ името на Ботев. Обичам и забавленията с приятели, и походите в планината с тях.

Тошка Венциславова

На 21 г. съм и съм от китното врачанско село Бутан. 

В момента съм студентка във втори курс в специалността „Предучилищна педагогика и чужд език“ и работя в детска градина „Първи Юни“ – с. Бутан  като помощник на учителя. Щастлива съм, че имам възможността да се занимавам с това, което наистина обичам, а именно децата. За мен децата са любов, благословия и живот. В тях откривам истинско щастие и пълна радост.Те са нашето бъдеще и надежда. Те са слънцето, което озарява мрачните ни дни и стопля душите ни.

 Явор Любенов

Специалист съм по дигиталния маркетинг. Отговорен съм за прякото ръководство на екип, който генерира 4 милиона лева  месечно от бързооборотни стоки. Силите ми са във Facebook/ Instagram Ads, Google Search/ Display ads, Video ads, изграждането на ефективни потребителски и маркетингови фунии, за ефективно разпределение на рекламния бюджет. Обичам да карам колело, като най-дългият ми пробег е София – Бургас за 16 часа. Имам дългосрочен интерес към неврология и биология.